Wilier Filante SLR TDF 2023 - Cav - Ultegra di²

Niet in voorraad VERKOCHT !!!

Filante SLR is ontworpen om de aerodynamische prestaties in reële omgevingsomstandigheden te maximaliseren. Het ontwerp is gebaseerd op gegevens die zijn vastgelegd in de windtunnel (waar de wind zeer schoon is voor homogene empirische resultaten), waarbij ook rekening is gehouden met de echte wereld. Op deze manier evalueren we niet alleen typische windtunnelgegevens (gierhoeken van -20° tot + 20°), maar houden we ook rekening met omgevingsturbulentie die om veel verschillende redenen van invloed is op de fiets.

Daarom hebben we de profielen opnieuw ontworpen, te beginnen met de standaard NACA-draagvlakken/KAMM-staart die geen scherpe randen meer hebben aan de achterkant. De verzachte hoeken verbeteren de prestaties, zelfs wanneer de luchtstroom wordt verstoord.

De binnenkant van de voorvork is met 7 mm verbreed, waardoor hij 13,6% breder is dan de Cento10PRO. Daarbij hebben we de vorkbladen van het wiel verwijderd, waardoor turbulentie wordt verminderd en de aerodynamica wordt verbeterd.


De nieuwe aerodynamisch geoptimaliseerde profielen hielpen ons om extra gewicht in de frameconstructie te elimineren. De vorm heeft geen scherpe randen, dus minder materiaal nodig en minder hars in de hoeken. Dit verbetert de homogeniteit van de binnenkant, waardoor het gewicht van het frame wordt teruggebracht tot slechts 870 gram.

De gemonteerde fiets met topspecificaties weegt 6,8 kg.

Het Filante monocoque stuur is gemaakt van hetzelfde carbon dat we gebruiken voor de Wilier 0 SLR. Dankzij de verschillende soorten koolstof die we hebben gebruikt in combinatie met het Liquid-Crystal Polymer, de unieke vezelpositionering en de constructietechnologie, hebben we een absoluut niveau van lichtheid en stijfheid bereikt.

Het lagere totale gewicht in vergelijking met de uitzonderlijke stijfheid verhoogt STW met 12,5%. Deze verbetering is duidelijk voelbaar bij de stuurprecisie en het gevoel van veiligheid bij hoge snelheden.

Kies een variant:

9.400,00 €